La fama i el prestigi del premi Tigre Juan no deixen de créixer.o prova l’al·luvió d’obres que opten enguany al guardó literari: són 602, arribades d’Espanya i de diversos països europeus però també de llocs tan distants com Austràlia, els Estats Units, el Canadà o Israel. «Ha sigut esgotador, perquè era una constant rebre obres», reconeix Javier Gámez, coordinador del premi que atorga l’associació Tribuna Ciudadana d’Oviedo.

D’aquestes 602 obres, el jurat ha fet el primer gran sedàs, deixant en cinc la nòmina de finalistes, entre els quals es troba l’escriptor càntabre, resident a Benicàssim, Luis Rodríguez, pel seu últim llibre Mira que eres, publicat en la reconeguda editorial Candaya.

Rodríguez, una de les principals figures literàries de la província de Castelló i considerat com un dels autors més audaços i originals del panorama actual de la literatura espanyola, ofereix en aquesta obra tots el seu senyals d’identitat portant a l’extrem el joc literari.

Altres finalistes

La resta dels nominats a aquest prestigiós guardó són Jesús del Campo amb Panfleto de Kronborg; Mario Aznar amb Too Late; Mariana Travacio amb Quebrada, i Maite López amb Sensación térmica.

El guanyador d’aquesta 44a edició del premi es revelarà el 28 de novembre (a les 19.00 hores) i rebrà una dotació de 10.000 euros, mentre que el finalista s’emportarà 5.000.