Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Refree i Lina han sumat forces per a renovar el fado de forma exquisida.

MÚSICA

La renovació del fado, cant universal

Lina i Raül Refree presenten el seu projecte conjunt a Castelló el 15 d'octubre dins del cicle «Un món de músiques» de l'IVC

La música no és una geografia, és emoció. Així ho pensen els protagonistes d’un projecte molt personal que uneix dos universos a priori totalment allunyats entre si, com són la música electrònica i el fado. Al cap i a la fi, el que importa, és el talent i la comunió, aquest enteniment mutu per estrènyer llaços, per ser capaços de veure possibilitats on uns altres potser no arriben a dilucidar. Cal atrevir-se, llançar-se en una certa forma al món per a crear una cosa nova, una cosa veritablement original, amb una identitat pròpia.

Lina i Raül Refree han aconseguit establir aquesta relació musical intensa, commovedora i molt especial que arribarà a Castelló el 15 d’octubre —a les 19.30 hores— dins del cicle «Un món de músiques» que promou l’Institut Valencià de Cultura en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

El productor i músic català va quedar impressionat per la veu de Lina quan la va sentir cantar en el Clube de Fado, un dels llocs de fado més reconeguts, llar de molts grans cantants i grans músics comptes amb cura per Mário Pacheco, guitarrista de les estrelles, inclosa l’eterna Amália. Des de llavors, des d’aquest «enamorament sobtat», tots dos van començar a treballar de manera immediata en l’estudi en un projecte conjunt que va donar com a resultat un disc —editat per Glitterbeat Rècords— que sorprèn per la bellesa d’una proposta que aconsegueix un nou plantejament i la renovació del fado a través del piano i els sintetitzadors analògics, subratllant la seua condició universal, reafirmant-se com el que és, un patrimoni immaterial de la humanitat, tota una cultura.

L’exquisida veu de Lina es fusiona amb aquesta cerca que Raül Refree porta fent tota la seua trajectòria del nou i atemporal, del que et fa estremir, del que el món necessita escoltar, fins i tot si a vegades necessites trencar les regles. Un binomi únic que no deixa a ningú indiferent. 

Tots dos artistes inauguren aquesta tardor, a l’Auditori de Castelló, el cicle «Un món de músiques».

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.