D'ÚS PÚBLIC I AMB EL SUPORT INSTITUCIONAL DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Iberdrola impulsa la mobilitat sostenible amb hidrogen verd

La firma crearà un corredor a la Comunitat Valenciana per a proveir al transport pesat

Iberdrola impulsa la mobilitat sostenible amb hidrogen verdMediterráneo

Iberdrola lidera la creació d’un corredor d’hidrogen verd en la Comunitat Valenciana que contempla la construcció de dues hidrogeneres a València i Alacant, d’una potència en electrolizadors de 5 megavats (MW) cadascuna, que permetrà produir i proveir d’hidrogen verd al transport pesat i avançar cap a una mobilitat més sostenible.

El projecte, d’ús públic, modular i ampliable, representa una inversió superior als 38 milions d’euros i inclou la construcció d’una planta fotovoltaica d’autoconsum en cadascun dels emplaçaments que, sumada a l’energia renovable d’Iberdrola, permetrà que les instal·lacions es proveïsquen només d’electricitat procedent d’energies lliures d’emissions. A més, està en estudi la incorporació d’equips d’emmagatzematge d’energia en forma de bateries intel·ligents, per a acumular l’excedent de la producció fotovoltaica no consumida per les plantes i abocar-lo a la xarxa o destinar-lo a la producció d’hidrogen en les hores òptimes.

L’objectiu del projecte és generar i subministrar hidrogen verd a flotes de transport pesat per carretera, flotes d’autobusos interurbans i vehicles lleugers industrials. Paral·lelament es podria donar servei a altres sectors de la zona, com per exemple el ferroviari o la indústria química.

Iberdrola lidera la iniciativa presentada al programa Next Generation EU, que compta amb el suport institucional de la Generalitat valenciana, i participen empreses i institucions com Acotral, Vectalia, Grupo Mazo, Alsa, Transdonat, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), Ampere Energy i la Federació Valenciana d’Empresaris del Transport i la Logística.

La iniciativa tindrà un important efecte tractor per a l’economia regional, amb la creació de més de 1.500 llocs de treball directes i indirectes durant la construcció i explotació, i la contractació de serveis i compra d’equipament a empreses valencianes. 

A Castelló hi ha previstos altres desenvolupaments sectorials relacionats amb l’hidrogen verd.

Iberdrola ha presentat, a més, 53 projectes relacionats amb l’hidrogen al programa Next Generation EU, que activarien inversions de 2.500 milions per a aconseguir una producció de 60.000 tn/any. 

Innovació verda

IIberdrola està convençuda que la transició energètica pot actuar com a agent tractor clau en la transformació de la indústria, la recuperació verda de l’economia i l’ocupació i ha llançat un pla d’inversió de 75.000 milions d’euros per al període 2020-2025 i ha presentat 150 iniciatives al programa Next Generation UE, que mobilitzarien 21.000 milions d’euros. 

Pulsa para ver más contenido para ti