ENCLAVAMENTS NATURALS

‘Almenara Explora’ invita al turisme mediambiental

El programa inclou set rutes per paratges del municipi i les proximitats

El programa va començar amb la ruta titulada ‘Font de Quart, font de vida’.

El programa va començar amb la ruta titulada ‘Font de Quart, font de vida’. / M. À. S.

La Regidoria de Turisme d’Almenara inicia l’11 de juliol la programació de la iniciativa Almenara Explora, una renovada aposta que pretén donar a conéixer els paratges i enclavaments naturals del municipi i les seues proximitats, d’una manera saludable i concorde amb el medi ambient. 

La proposta inclou set rutes gratuïtes, que es duran a terme fins al 8 d’agost. Els interesats en participar podran inscriure’s previament en l’Oficina de Turisme del Molí d’Arròs d’Almenara, fins al dia anterior a la celebració. A més, se’ls recomana portar calçat còmode, aigua, protecció solar i repel·lent de mosquits.

Primera eixida

El programa va començar amb la ruta titulada Font de Quart, font de vida, i el destí de la mateixa va ser l’emblemàtica font del municipi veí, i el paratge natural que l’envolta a aquest brollador que proveeix a Almenara.

Programació

La segona ruta, anomenada Descobrim la Muntanya Blanca, tindrà lloc l’11 de juliol. L’eixida serà a les 19.00 hores des de l’Estació de Renfe. La ruta durarà dos hores aproximadament i la dificultat serà mitjana. El tercer recorregut, Terres de conquesta. La Muntanya del Cid, està previst per al dilluns 18 de juliol, amb eixida a les 19.00 hores des de l’estació de Renfe. En aquest cas, la dificultat té qualificació alta i la duració aproximada serà de dos hores.

'Ciclobirding'

Una de les principals novetats incloses en el programa és la ruta ciclobirding per a observar els ocells de l’entorn d’Els Estanys i marjal amb bicicleta. La cita tindrà lloc el 22 de juliol i l’eixida serà a les 9.00 hores des d’Els Estanys d’Almenara.

Posteriorment, el 25 de juliol arribarà la Ascenció al Castell d’Almenara, que partirà des de la plaça de la Constitució, a les 19.00 hores, amb una qualificació de dificultat alta i una duració de dos hores.

D’altra banda, l’1 d’agost s’haprogramat la ruta anomenada La marjal, cultius tradicionals, de dificultat alta i que partirà a les 19.00 hores des de l’Oficina de Turisme. L’última ruta gratuita prevista, Paissatge agrari i aljub del poalet tindrà lloc el 8 d’agost, a les 19.00 hores. La eixida es realitzarà des del poliesportiu municipalés i està considerada de dificultat baixa.

Aquells que vulguen participar en les rutes poden obtindre més informació en els telèfons 96 262 33 45 o bé al 96 262 31 00 i el correu turisme@almenara.es