UNA PEL·LÍCULA:

A 3 METRES SOBRE EL CEL.

UN LLIBRE:

AFTER.

UN MENJAR:

LA PASTA.

UN VIATGE:

NOVA YORK

UN ARTISTA:

MELENDI.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2005 (14 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: AQUEST CURS HA INICIAT CUART DE L’ESO ALS ESCOLAPIS DE CASTELLÓ.

TRAJECTÒRIA: COMENÇA A JUGAR A FUTBOL AL TORRESPORT CF ALS SIS ANYS. LA TEMPORADA 2017-18 S’INCORPORA AL SAN PEDRO, LA 2018-19 JUGA EN EL CD CASTELLÓN I LA 2019-20 DEBUTA AMB EL FEMENÍ DE FUTBOL-11 DEL CFP CASTALIA.

La jove futbolista Alba March Pau ha fet història en convertir-se fa unes poques setmanes en la primera jugadora del CF Promesas Castalia que forma part d’una convocatòria de la selecció valenciana, que ja la cridat dues voltes és.

—Com vas començar al futbol?

—Va ser de xicoteta, amb sis o set anys. Al meu col·legi hi havia una escoleta de futbol i em vaig apuntar amb una amiga per a fer esport. Em va agradar i ja no he parat.

—Els dos darrers anys, primer amb el CD Castellón i ara amb el nou femení de futbol-11 del CF Promesas Castalia, has jugat en equips de xiques. Has notat molt el canvi?

—Sempre he jugat amb amics i amigues, així que em donava igual. Però amb els anys ja es va notant la diferència i és més còmode jugar només amb xiques.

—Com heu iniciat la temporada?

—L’any passat amb el CD Castellón vam fer un bon campionat per a ser la primer vegada que jugàvem totes juntes i vam acabar a meitat de la classificació. Ara som quasi el mateix grup, així que ja ens coneixem i tenim un molt bon equip per a competir, així que volem estar entre els sis primers equips per a jugar la següent fase.

—En quina posició jugues?

—Sempre he sigut defensa, però quan vaig arribar al CD Castellón em van provar de migcampista i com van veure que ho feia bé, he seguit en eixa posició.

—Que se’t dona millor?

—M’agrada jugar a l’atac, donar passades a l’espai i xutar des de fora de l’àrea. Tinc bon tir i l’any passat vaig fer 25 gols.

—Què t’agradaria millorar?

—M’agradaria agafar més físic i aguantar millor els partits, cansar-me un poc menys.

—Què suposa que la selecció valenciana s’haja fixat en tu?

—És una alegria, m’agrada anar i passar-m’ho bé. Queden 11 convocatòries més fins al torneig de Nadal de seleccions autonòmiques, així que m’esforce al màxim perquè m’agradaria anar, però hi ha xiquetes que ho fan molt bé.

—Has notat que cada vegada hi ha més interés pel futbol femení?

—Sí, quan vaig començar de menuda veien molt rar que una xiqueta jugara a futbol, i durant molts anys jo era l’única jugadora a la meua lliga. Però ara cada volta hi ha més xiques i més equips femenins, i això és una gran alegria.

—Què és el que més t’agrada de practicar aquest esport?

—Gaudir de jugar i conéixer gent nova, com en la selecció.

—Com veus al CD Castellón?

—Enguany han començat molt millor, estan jugant bé i crec que aquesta temporada pot ser la bona per a pujar de categoria.