El col·legi vila-realense Santa María ha celebrat la seua primera edició de la Fira de la Ciència en la qual més de 60 alumnes d’ESO i Batxillerat han exposat els seus treballs de recerca científica i investigadora a la resta de joves del centre, pares i mares i públic en general.

Des del col·legi han remarcat el gran esforç realitzat per part dels estudiants i han avançat que, degut al gran èxit d’aquesta iniciativa, aquesta mostra científica tornarà el proper curs amb la invitació a altres centres de la ciutat de Vila-real.

A l’acte, ha acudit l’inspector d’Educació, el regidor i la regidora d’Educació i d’Innovació de l’Ajuntament de Vila-real i el director del Cefire de Castelló.

Amb tot, la cita ha començat amb la presentació de la fira a tot l’alumnat participant i col·laborador i, a continuació, les autoritats, acompanyades per la direcció i el professor Cisco Marco, han pogut visitar cada expositor i examinar els diferents experiments que s’han exposat; un treball que, com no podia ser d’una altra manera, ha sigut explicat per part dels alumnes investigadors.

Així, al llarg del matí i la vesprada, els estudiants del centre educatiu han tingut l’oportunitat de recórrer la mostra d’una manera ordenada i escalonada. El vertader plat fort va arribar amb la visita de 15 exalumnes, universitaris, investigadors i professionals, que van acudir al que va ser el seu col·legi per formar part del jurat que va decidir quins eren els millors projectes d’investigació, els millors treballs de tecnologia i la millor cadira de cartró.

CERTAMEN INTERNACIONAL

I, seguint amb la ciència, cal remarcar que el col·legi Santa Maria s’ha convertit en l’únic representant de la província de Castelló en el certamen internacional científic Exporecerca (Barcelona) gràcies al treball de quatre alumnes que han sigut seleccionats d’entre vora 800 investigacions de tot el món.