L’equip d’éBRICKhouse de la Universitat Jaume I, especialitzat en projectes de construcció d’habitatges solars, col·laborarà amb l’Ajuntament de Castelló en l’impuls d’accions dirigides a millorar la mobilitat urbana, l’eficiència energètica dels edificis i l’urbanisme sostenible a Castelló. L’acord de col·laboració es concretarà en els pròxims mesos, després d’una primera reunió celebrada en el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial Espaitec de la Universitat Jaume I el passat 22 de març, en la qual van participar el regidor d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana de Castelló, Rafa Simó, i responsables de l’equip éBRICKhouse coordinat per la professora de Construccions Arquitectòniques Teresa Gallego.

Algunes de les accions de foment de l’estalvi energètic està previst que es desenvolupen durant la Setmana de la Sostenibilitat que es realitzarà a Castelló durant el mes de setembre i posaran l’accent en la conscienciació entre joves i empreses sobre la importància de l’eficiència energètica en edificis.

En la trobada, els responsables d’éBRICKhouse 2016 van exposar el projecte en el qual participa un equip multidisciplinari i internacional format per alumnes i professors de la branca d’arquitectura i enginyeria de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la UJI, la missió de la qual és redissenyar i reconstruir el prototip de casa solar que es va portar a la competició Solar Decathlon Europe 2014 i que es quedarà com a edifici permanent en el campus per a ser visitat i aprofitat com a ‘livinglab’. El consistori municipal destaca la labor que està realitzant la Universitat Jaume I amb aquest tipus de projectes, en els quals s’anima a estudiantat i col·laboradors a participar en iniciatives que fomenten la innovació i l’emprenedurisme, així com el desenvolupament personal i professional. H