El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, es va reunir a Brussel·les amb l’ambaixador permanent adjunt d’Espanya davant de la Unió Europea, Juan Arístegui, a qui va traslladar la necessitat de mantindre una relació i una coordinació estretes amb les institucions europees per a optimitzar els recursos i, de manera específica, l’ús eficient de l’energia i la sostenibilitat en la construcció d’habitatges i la rehabilitació d’edificis.

Tant l’ambaixador com Martínez Dalmau han coincidit a destacar que el Pacte verd europeu «és un dels principals reptes a què s’enfronta la Unió Europea». Aquest pacte planteja la necessitat que Europa siga energèticament neutra en 2050 i, en aquest sentit, el vicepresident ha assenyalat que «això implicarà molts recursos i molta conscienciació perquè assolim un estalvi energètic en edificis i perquè el parc d’habitatge, tant el públic com el privat, es rehabilite per a poder ser sostenible».

«Les accions que desenvolupen els països i els governs en les pròximes dècades seran decisives i el 25% del pressupost europeu tindrà a veure, de manera directa o indirecta, amb afrontar el canvi climàtic», va assegurar Martínez Dalmau després de la reunió. A més, va manifestar, «en un país com Espanya i en una comunitat com la valenciana estem veient ja les fissures i les repercussions negatives que contra el territori i la població estan tenint els últims temporals; preocupant i inquietant».

El vicepresident també ha afirmat que «en el marc de les competències en Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental, la Generalitat està hui dia perfectament alineada amb les polítiques verdes de la Unió Europea». A més, va tindre una altra cita amb el director de l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes de la Comissió Europea, Dirk Beckers, amb qui també va abordar assumptes relacionats amb el paper de l’habitatge i la rehabilitació d’edificis en clau de sostenibilitat i canvi climàtic.