Les quatre fundacions mediambientals integrades en Recyclia (Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum i Ecopilas) atenen més de 800 sol·licituds setmanals de retirada de residus electrònics i piles des que va començar l’estat d’alarma decretat pel Govern, el passat 14 de març.

Recyclia, que acaba de fer públiques aquestes dades, valora molt positivament aquesta xifra, sobretot tenint en compte el descens en els fluxos de residus que ha imposat la situació actual de confinament, la reducció de la mobilitat dels ciutadans i el fet que nombroses comunitats autònomes hagen tancat els punts nets municipals.

Segons l’entitat, encara que el flux de residus ha descendit, es continua produint en certs àmbits, com ara botigues d’alimentació, en el cas de la retirada de piles, i d’altres establiments comercials considerats serveis bàsics, com, per exemple, botigues d’informàtica o serveis de reparació d’electrodomèstics. Així mateix, es continua generant residu professional en aquelles empreses i instal·lacions pertanyents a sectors que mantenen la seua activitat.

Des de la declaració de l’estat d’alarma, la fundació que més sol·licituds ha gestionat, amb un 37,9%, ha sigut Ecoasimelec (encarregada de la retirada de tota mena d’aparells, des d’un telèfon mòbil fins a un escàner mèdic), seguida per Ecofimática, amb un 28,4%, i Ecopilas, amb un 21,2%.