Durant els últims dies, sembla que, a poc a poc, ens anem ressituant en tota aquesta situació d’excepcionalitat que la pandèmia de la covid-19 ens ha obligat a viure de manera forçada. Una excepcionalitat que ens ha obligat a adequar-nos a una situació que en l’àmbit municipal ens ha trastocat tots els fonaments de la normalitat.

A pesar d’això, hem intentat que la tasca municipal no es veies afectada en projectes claus per la nostra ciutat.

Prova d’això és que aquest passat dilluns, la mesa de contractació de l’Ajuntament de Vinaròs, va fer proposta d’adjudicació a l’empresa OCIDE per 3,9 milions més IVA de les obres del nou col·legi Jaume I inclòs en el Pla Edificant de la Generalitat. Un punt d’inflexió molt important i quasi el pas final per veure iniciades les obres d’aquest centre tan anhelat i defensat per la comunitat educativa de la nostra ciutat.

Una altra prova és que per part del govern central, segueix la tramitació per renovar la N-238 en el seu tram des de la nova N-340 fins a l’antic enllaç de l’AP-7 que aquesta setmana passada ha quedat assolat per facilitar l’accés lliure a aquesta via. Una nova carretera, la de la N-238, que es troba en fase d’obertura de pliques després de licitar-se a finals de febrer i que té un pressupost aproximat de 12,75 milions.

No ens oblidem de reclamar aquells compromisos que també han de materialitzar-se i que, en el cas de la Generalitat, també havia assumit en la redacció del projecte i direcció d’obra del Nou Centre de Salut. Un compromís que aquest any comptava amb partida econòmica específica després que l’ajuntament ja haguera fet els seus deures urbanitzant la mateixa parcel·la.

Seguim avançant a contracorrent. A pesar de la nova conjuntura social i econòmica. A pesar d’haver tingut paralitzats tots els processos administratius de concurrència pública per l’estat d’alarma.

Caldrà redoblar esforços per a recordar aquests compromisos amb l’administració pública autonòmica i estatal. Una administració que, també a pesar de treballar a contracorrent, comença a complir també amb infraestructures clau com el nou Jaume I o la nova N-238.

*Alcalde de Vinaròs