Molts dels que teniu l’amabilitat de seguir la columna, m’heu fet arribar que la nostra tasca de govern no apareix massa reflectida en alguns mitjans. Un exemple, aquesta setmana --malgrat un dia feiner menys-- hem signat 14 contractes de treball, 12 d’un any de durada per un Taller d’Ocupació, hem reconegut a més de 120 persones participants en els Itineraris d’Inserció Sociolaboral (programa que impulsem pocs municipis), hem rebut la seu de la futura Escola Oficial d’Idiomes del Maestrat (reconeixent la tasca de l’ajuntament a demanda de la conselleria) o hem aconseguit que demà, comence la cita prèvia de l’oficina del DNI de Vinaròs (l’Ajuntament ha treballat molt per aconseguir que, tres anys després de la seua suposada inauguració, tinguem oficina tots els dies i que deixen de ser els nostres funcionaris qui atenguen als ciutadans).

Cap d’aquests fets ha tingut cabuda en alguns mitjans, més inclinats a parlar del llunyà Vinaròs en la pàgina de Successos. Aquest diari, a més d’aquesta columna, pràcticament tan sols reflecteix la meua tasca en la secció més «picant». No he merescut en dos anys i mig cap menció «dolça»: ni pels deu milions de fons FEDER (pareix que som una parella en la qual tan sols balla un), ni el milió per millorar els polígons industrials, ni per haver estat el primer municipi gran en pagar la gratuïtat de llibres escolars, ni per haver actuat en barris com la colònia Europa on no s’havia fet en més de 30 anys, ni per recuperar el servei de correus, perdut per la inacció de l’anterior consistori,...

Avui vull agrair aquesta menció picant continuada (no hi ha publicitat dolenta), sóc un dels alcaldes més present, a nivell dels consellers i responsables autonòmics d’inclusió, sanitat universal o educació, bona companyia (hem preocuparia compartir l’espai amb els acusats de la Gürtel o els còmplices de polítics empresonats).

Vull transmetre’ls una felicitació molt picant (el contrari de sosa) i desitgar-los un 2018 ple de felicitat i solidaritat (i un prec, canvieu la foto de les pebrines, que m’he aprimat un poc). L’any 2018 parlaré del Castor i els trens.

*Alcalde de Vinaròs