Este cap de setmana hem estat d’aniversari a Betxí. Perquè el nostre institut ha celebrat els seus primers 50 anys de vida. I ho hem fet com toca, amb una gran festa on moltíssima gent s’ha pogut retrobar després de molts anys i recordar els bons moments viscuts en el passat.

Sense cap mena de dubte, l’IES ha sigut un dels principals motors culturals, educatius i socials del nostre municipi en les últimes dècades. Si ja tenen una importància de primer ordre en grans poblacions i ciutats entre el jovent, vos podeu imaginar com ha estat el paper que ha desenvolupat al nostre poble.

EL MÈRIT del nostre centre educatiu rau, a més a més, en el fet d’haver-se instaurat en un noment en què Betxí era molt menut. Si hui en dia encara hi ha pobles més grans que el nostre sense institut, podem suposar que aleshores vam ser pioners. Amb tota seguretat, devíem ser una de les localitats més menudes de tot l’estat amb institut. I això va ser possible, com totes les coses, gràcies a l’esforç, la dedicació i la decisió d’un grapat de bones persones, que van tindre la suficient altura de mires per primar els interessos del poble per davant de tot.

A l’institut ens vam fer grans bona part dels nostres veïns i veïnes. La tasca feta per tot el món acadèmic, professors i alumnes, pares i mares, és d’una vàlua incalculable per a Betxí. És i serà un referent únic per continuar treballant per tindre una societat millor i més justa i una font central de coneixement per als betxinencs.

Per tot això, vull donar les gràcies públicament per estos 50 anys d’història. Gràcies per apropar l’IES Betxí a tota la gent del municipi. I sobretot, gràcies per la labor educativa en tots els sentits de la paraula que feu cada dia entre els adolescents i les famílies. Ara, només toca seguir treballant de valent per fer possible, com a mínim, cinquanta anys més al mateix nivell.

*Alcalde de Betxí