Recentment, a Torreblanca hem conegut els golfistes que dissenyaran el camp del Doña Blanca Golf, insígnia del govern del PSOE amb Villanueva. Cada vegada que apareix una notícia similar, es palpa l’esperança pel carrer, encara que la gent pareix més escèptica que abans. Tantes vegades han dit «que ve el llop!».

Pareix que l’adjudicació està cada vegada més prop. L’adjudicació, res més. Una cosa és que els terrenys de la Sareb augmenten de valor i una altra és invertir allò que és impossible de recuperar. El golf ja no és un projecte turístic, sinó especulatiu.

Compromís per Torreblanca ha posat en dubte el benefici d’este projecte per al poble. Vint anys després, amb l’experiència d’una crisi especulativa sobre les espatlles, cal ser cautelosos i sobretot, de tirar-ho endavant, cal complir amb l’absoluta legalitat. S’ha de saber si el projecte està caducat, tal com informà la Secretaria, ja que d’estar-ho, seria totalment il·legal i podríem haver d’assumir costoses indemnitzacions. De moment ens enfrontem a una demanda de quasi mig milió d’euros per la mala gestió del tema de la Cooperativa Doñana, que reclama danys i perjudicis.

Però no cal saber si és viable econòmicament, no siga que els informes diguen que és un fiasco.

Per això vam demanar al PSOE, durant les negociacions del possible pacte, sol·licitar a Conselleria que informara sobre la legalitat del projecte del golf. D’esta manera ens comprometíem a tirar-ho endavant, sabent que no apostem per este model turístic, però que l’acceptem perquè és el que el poble havia votat majoritàriament. Però el PSOE no va voler demanar cap informe. Com és possible? Serà que sense Secretari i sense informes, tot és més còmode?

*Portaveu Compromís Torreblanca