Síguenos en redes sociales:

Zelik inaugura el cicle de ‘Debats’ del Magànanim

Zelik inaugura el cicle de ‘Debats’ del Magànanim

La Institució Alfons el Magnànim ha iniciat el curs dels seus Debats amb una interessant xarrada a càrrec de l’escriptor i politòleg alemany Raul Zelik, qui va presentar el seu llibre ¿Continuidad o ruptura? Perspectivas de cambio en el Estado español (Capitán Swing). L’acte va tindre lloc el 30 de setembre a la sala Gregori Maians del MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat) i fou presentat pel professor Anacleto Ferrer, director de l’Institut d’Humanitats del Magnànim.

Zelik, referent del pensament crític i alternatiu, ha publicat diverses obres en castellà entre les que destaquen el diari polític Venezuela más allá de Chávez. Crónicas del ‘Proceso bolivariano’ (2004) i les novel·les El amigo armado (2010) i Situaciones berlinesas (2005).

En el seu darrer llibre el sociòleg alemany explora l’actual crisi institucional, política i territorial de l’Estat espanyol en la qual, en un context de col·lapse econòmic, augment de l’atur i creixement dels desnonaments i els escàndols de corrupció política, ha sorgit amb força un ventall de moviments socials i polítics (15M, PAH, Podemos, municipalisme, esquerres independentistes…) que aspiren a transformar radicalment l’Estat espanyol sorgit de la transició. H

Pulsa para ver más contenido para ti