Loomis és una petita ciutat als afores de Sacramento. Allí va passar la seua infància David Allred fins que la seua tasca professional el va portar a Portland, Oregon, lloc en el qual han confluït nombrosos artistes i músics. Una cosa ha de tenir aquest estat —i el seu veí, Washington, la ciutat principal del qual és Seattle, bressol, entre d’altres, de Nirvana— per albergar tant talent.

Allred va treballar com a enginyer de so i músic de sessió, participant en enregistraments d’artistes com Birger Olsen, Brigid Mae Power, Heather Woods Broderick —la presència de la qual hem pogut gaudir a Castelló en el passat— i tants d’altres. Precisament, el germà de Heather Woods, Peter Broderick —un altre «vell» conegut nostre— va ser qui va convidar a Allred a unir-se-li en una de les seues gires europees, que va culminar al Royal Festival Hall. Fruit d’aquesta relació naixeria una col·laboració que es va materialitzar en el disc Find the ways (Erased Tapes, 2017), que va obtenir grans crítiques i que van donar ales a David Allred per enfrontar-se al seu primer àlbum en solitari titulat The Transition ( Erased Tapes, 2018).

CONCERT

El novembre passat va sortir a la llum aquest treball que tindrem oportunitat de conèixer el proper 21 de gener al primer dels concerts d’hivern del SONS Castelló, Cicle de Músiques Independents. Serà la sala d’actes de la Casa de la Cultura castellonenca l’escenari en el qual podrem escoltar les cançons de The Transition, treball en què s’observa a un Allred situat entre la tradició clàssica de la composició americana i una gran peculiaritat en la seua narracióThe Transition. Per arribar a aquest punt, es va aïllar del món exterior, emprenent un viatge en què va aconseguir desenredar la seua vida per crear aquestes cançons que són una espècie de vinyetes del seu periple vital.

Amb el seu fidel company, el contrabaix, i un piano, va començar a gestar, a imaginar aquestes històries que a poc a poc van anar desenvolupant-se fins conformar un conjunt de deu cançons en què Allred ens parla de les seues pròpies experiències, així com dels personatges que ha conegut pel camí. Tots aquests matisos i vivències van inspirar un ric tapís d’històries i melodies que ara gaudirem a Castelló gràcies a un cicle que sempre, sempre ens meravella.

Cançons amb un estil proper al folk, intimistes i preciosistes que creen una atmòsfera ideal.