Síguenos en redes sociales:

CONSERVACIÓ I DESENROTLLAMENT

L’Oceanogràfic debat sobre la producció de naturalesa hui

El biòleg Ignacio Jiménez oferix una xarrada a partir de les 18.00 hores

L’Oceanogràfic debat sobre la producció de naturalesa hui

Este mateix dimecres, 14 de febrer, Ignacio Jiménez, director de Conservació de The Land Trust Conservation, impartirà una xarrada en l’Oceanogràfic de València, a partir de les 18.00 hores, sota el títol España, ¿líder global en producción de naturaleza?, amb l’objectiu de donar les claus per a la producció de naturalesa com a font de desenrotllament social i conservació de la naturalesa.

La Producció de Naturalesa implica una nova manera de concebre l’ús del territori, generant un cercle virtuós entre conservació i desenrotllament local en què els ecosistemes naturals amb fauna abundant servixen com a motors de noves economies en àrees rurals desfavorides. Amb este fi, es connecta la política d’àrees protegides de cada regió o país amb accions de restauració ecològica i rewilding que generen destinacions ecoturístiques i marques regionals adequadament comunicades que al seu torn permeten una transició a una nova economia adaptada a les potencialitats contemporànies.

Durant la xarrada repassarem exemples mundials on esta convergència entre conservació i desenrotllament s’està donant, amb èmfasi en l’experiència innovadora de les Estorades d’Ibera a Argentina. Finalment es reflexiona sobre les potencialitats i necessitats del paisatge rural espanyol per a ocupar un lloc de lideratge en este tipus de producció, la qual continuarà creixent en els pròxims anys en l’àmbit global.

BIOGRAFIA / Nascut a València, Ignacio Jiménez Pérez compta amb una àmplia experiència internacional en conservació. Des de 2005 treballa per a l’entitat fundada pel filantrop Douglas Tompkins que amb la seua recent donació lidera el major procés de donació de terres per a la conservació de la Història.

Jiménez és un dels creadors del terme Producció de Naturalesa, el qual inserix les àrees protegides i la restauració ecològica dins de les prioritats de desenrotllament en comunitats rurals.

Pulsa para ver más contenido para ti