Síguenos en redes sociales:

campanya ‘stop al foc’

Medi Ambient difon els perills dels focs forestals amb una mostra itinerant

L’exposició passarà pels distints parcs naturals forestals de la Comunitat

Medi Ambient difon els perills dels focs forestals amb una mostra itinerant

És necessari incidir en «l’educació i conscienciació sobre el valor en els boscos com la millor ferramenta per a evitar els incendis». Així ho va comentar la consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, durant la presentació a Riba-roja de Túria de l’exposició itinerant Stop al foc en ruta: La teua actitud pot marcar la diferència.

Esta mostra pretén acostar a la ciutadania i, en especial, als més jóvens, com remarca la Conselleria, la riquesa forestal, que els incendis posen en perill, des d’una visió integradora i ressaltant els valors del bosc mediterrani, i ho fa mitjançant 12 panells i altres elements expositius i interactius que expliquen els factors que degraden el bosc i aquells que l’enfortixen per a endinsar-se en el coneixement de les causes dels incendis i la seua investigació.

AMENAÇA / L’incendi forestal és una de les majors amenaces dels ecosistemes forestals i la de major impacte a la Comunitat Valenciana, tant des d’una perspectiva ecològica, com social i econòmica. Més del 70% d’estos incendis es produïxen per causes humanes. D’ací, la importància d’una tasca educativa i divulgativa amb ànim de conscienciar i informar a la societat.

En este sentit, l’educació ambiental i la conscienciació ciutadana són imprescindibles per a aconseguir una prevenció que siga participada, comprensible, assumida des d’una perspectiva individual i col·lectiva com a responsabilitat compartida en tots els nivells, tant institucional, com social i personal.

DIFUSIÓ / En este context, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha presentat la present campanya itinerant que passarà pels distints parcs naturals forestals de la Comunitat Valenciana per a la seua difusió entre els seus habitants i visitants.

Amb iniciatives com esta, es desitja transmetre el valor dels ecosistemes mediterranis, i el seu paper enfront del canvi climàtic, així com de l’estat actual dels els boscos i de la seua vulnerabilitat davant dels incendis, a més de la seua contribució a les economies locals. A més, la mostra enllaça amb altres actuacions de conscienciació i prevenció que du a terme la Conselleria i que comprenen distints àmbits.

Pulsa para ver más contenido para ti