Ignacio Galán, president i conseller delegat d’Iberdrola, va rebre de mans de SS. MM. els Reis el Premi Nacional d’Innovació i Disseny 2019 a la Trajectòria Innovadora, concedit pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i en una gala celebrada en el Museu de les Ciències de València.

Aquest rellevant guardó, que s’atorga a empresaris i professionals amb una trajectòria d’almenys 10 anys en la qual la innovació ha sigut una de les característiques rellevants, ha recaigut en aquesta edició en Ignacio Galà «per la seua capacitat de lideratge en la transformació innovadora d’empreses de diversos sectors tecnològics».

TRANSICIÓ ENERGÈTICA / El jurat ha valorat especialment, així mateix, la capacitat del màxim executiu d’Iberdrola «per a liderar la transició energètica a Espanya, sent pioner en la implementació d’energies renovables i sabent posicionar la indústria elèctrica espanyola entre les més competitives i capdavanteres del món».

Fidel reflex del ferm compromís del president d’Iberdrola amb la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (I+D+i) és que la companyia va invertir 280 milions d’euros en aquesta parcel·la al llarg de l’exercici 2019, la qual cosa suposa un increment del 5% respecte a l’exercici del 2018, amb el que acumula més de 1.200 milions destinats a aquesta activitat només en els últims cinc anys.