Síguenos en redes sociales:

MEDI AMBIENT

On es troba el nou pulmó verd, únic i a prop de la mar?

Un ajuntament de la província ha endreçat uns terrenys prop del litoral amb arborat de diverses varietats, com ara el pi mediterrani

On es troba el nou pulmó verd, únic i a prop de la mar?

L’Ajuntament de Moncofa està duent a terme el condicionament mediambiental d’una zona verda, que es troba annexa a la llera del riu Belcaire i molt a prop de la mar. Actualment, els treballs s’estan centrant en l’eliminació de la vegetació existent, amb la finalitat de plantar diverses varietats d’arbres, com ara la del pi mediterrani.

Aquests treballs mediambientals estan sent executats per part dels alumnes del mòdul de Jardineria.El regidor d’Ocupació, José María Andreu, ha manifestat que «aquests treballs són molt importants, perquè estem parlant d’una zona que compta amb una extensió aproximada de 5.000 metres quadrats i l’alumnat s’està centrant en una de les zones en la que encara no s’havia actuat».

Medi Ambient i ocupació

Cal dir que aquest espai era una zona totalment inaccessible i des de les àrees de Medi Ambient i Ocupació es va apostar en transformar-lo en una zona enjardinada amb molt espai verd. De fet, ja compta plantats més de 500 arbres.

«Aquesta és la línia que seguirem, perquè Moncofa puga comptar amb un pulmó verd per al gaudiment de tots els veïns i visitants», va destacar el regidor Andreu.

Per aquest motiu, «actualment s’està endreçant un ampli espai al qual seguirà la plantació d’arbres», va explicar Andrés. Com aquesta zona comunica amb la mar i amb la desembocadura del riu Belcaire, és a dir, és un espai inundable, sobretot per l’entrada de l’aigua de la mar, «el tipus d’arbres que s’estan plantant ha d’anar d’acord a les necessitats de la zona, perquè no es vegen afectats per l’entrada d’aigua salada».

Varietat resistent

Així, per aquest motiu, una de les varietats que més suporten la sal és el tamarit i, per això, en la part més a prop de la mar, s’ha plantat aquest tipus d’arbre. «Perquè en cas contrari ens trobaríem amb la mortaldat d’arbustos que no foren els idonis», va indicar.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós, ha afegit, al respecte, que des del consistori «s’està fent un gran esforç en poder consolidar aquesta zona, perquè aquest espai des de fa molts anys no tenia cap tipus de funció, atés que a l’estar tan a prop del riu no se li podia donar cap utilitat urbanística». Al seu parèixer, «ara, al poder comptar amb una zona arbrada, sí que és viable i per aquest motiu no estem escatimant en res a poder comptar amb un gran pulmó verd que, per la seua extensió, hi ha molt pocs que es puguen trobar tan a prop de la mar».

Entre altres actuacions mediambientals que està portant a terme Moncofa destaca també la recuperació recent de séquies naturals al terme per a drenar els camps com pertoca.

Pulsa para ver más contenido para ti