L’arribada del coronavirus ha canviat la forma en què ens comportem i relacionem, i el consum no ha sigut una excepció. L’escenari està canviant cap a un augment del comerç electrònic i un interés creixent per la tendència dels nous productes sostenibles.

«L’agricultura ecològica podria ser una de les solucions al problema de la despoblació que tenim en el medi rural de Castelló», asseguren. Encara que els costos dels cultius són majors, el producte final es revaloritza i és més rendible, afavorint que es produïsca el relleu generacional en el sector agrari i es mantinguen les explotacions agrícoles de l’interior de Castelló. 

Els viticultors pertanyents a la IGP Castelló són conscients d’aquesta problemàtica i, per això, estan transformant i adaptant les tècniques de cultiu per a aconseguir la certificació en agricultura ecològica. De fet, ja tenim diversos cellers que estan certificats i altres estan en el procés d’aconseguir-lo. 

D’aquesta manera, la IGP Castelló se suma a la tendència global en el consum de vi, avançant cap a la producció sostenible i la viticultura ecològica, i més enllà de considerar-ho com un conjunt de regles a seguir es tracta d’una forma inherent d’entendre la vida en l’entorn rural.