2 Billetes de AVE Gratis El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pau Ferrando

EL TURNO

Pau Ferrando

Fer llum

Quan l’any 2015, els partits del Botànic feren fora a la dreta de la Generalitat valenciana, no només estaven posant punt final a dècades de corrupció, mala gestió i estancament social. També es va edificar la primera pedra d’una societat valenciana cansada de viure sempre en el complex, de reiterar-se en l’odi cap a les seues veïnes i veïns i de ser un poble que havia d’autoexcusar-se enfront d’una Europa que ens duia segles de desenvolupament social.

Avui, el 2023 les valencianes i valencians podem sentir-nos orgullosos d’haver construït en poc temps una societat oberta i solidària, amb una projecció imparable, on els conceptes de sostenibilitat, feminisme i cooperació, ja no són paraules per a omplir dossiers, sinó eixos fonamentals de polítiques actives en ajuntaments, diputacions o la mateixa Generalitat.

L’espai més plural

La política de fer llum, de superar passats foscos, ha estat la línia de Compromís en els darrers vuit anys. Mentre Múrcia, Andalusia, Castella i Lleó o la mateixa Madrid, facen passos enrere i prefereixen tancar-se en velles polítiques dogmàtiques carregades d’odi, les valencianes i valencians podem sentir-nos molt orgullosos de ser l’espai més plural i divers de tot l’estat.

Però aquest procés encara no ha acabat. Hem de construir un territori equilibrat, eliminar el maltractament animal de les nostres festes, apostar per la transició energètica i millorar els serveis públics. Són drets bàsics de la nova identitat valenciana què, sens dubte, Compromís representa millor que ningú.

Diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals

Compartir el artículo

stats