PLANTACIÓ DE DIFERENTS ESPÈCIES ARBÒRIES

Més de mig miler d’alumnes de Vila-real prenen part en una llarga Setmana de l’Arbre

La iniciativa té per objectiu despertar la consciència en la cura dels espais verds

Alumnes dels col·legis Concepción Arenal i Pascual Nácher van plantar un ‘ginkgo biloba’ en la plaça de Sant Ferran.

Alumnes dels col·legis Concepción Arenal i Pascual Nácher van plantar un ‘ginkgo biloba’ en la plaça de Sant Ferran. / MEDITERRÁNEO

Més de 500 són els alumnes de tots els col·legis de Vila-real que han participat en les activitats programades per la regidoria d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient al voltant del Dia de l’Arbre que, en els últims anys, s’ha transformat en la Setmana de l’Arbre, ja que les cites es prolonguen al llarg dels cinc dies lectius.

Pius XII, Consolació, Carles Sarthou, Fundació Flors, Verge del Carme, Cervantes, Angelina Abad, Bisbe Pont, Escultor Ortells, Concepción Arenal, Pascual Nácher i Botànic Calduch, a més del col·legi d’Educació Especial La Panderola, han estat les escoles els alumnes de les quals han col·laborat activament en la plantació d’arbres, tant en espais públics com en l’interior dels centres educatius.

Més de 500 alumnes dels col·legis de Vila-real han participat a la Setmana de l'Arbre.

Més de 500 alumnes dels col·legis de Vila-real han participat a la Setmana de l'Arbre. / MEDITERRÁNEO

«Més que el fet de replantar els jardins, la qual cosa ja la fan les empreses encarregades de mantindre les zones verdes de la ciutat, el que es pretén amb aquesta iniciativa és conscienciar els xiquets en el respecte dels nostres espais, així com a aprendre a estimar allò que ells mateixos han plantat», assenyala el regidor de l’àrea, Ramón Ventura Chalmeta.

Les activitats es van tancar ahir amb un acte simbòlic a la plaça de Sant Ferran, on alumnes del Concepción Arenal i del Pascual Nácher, acompanyats dels seus professors, van ajudar a sembrar un ginkgo biloba, un arbre considerat un fòssil viu, per quant es té registres d’aquesta espècie des de fa més de 290 milions d’anys.

Presència d'autoritats

En aquest acte també van voler participar, entre d’altres, l’alcalde, José Benlloch, el regidor Ventura Chalmeta, el president de l’associació de veïns, José Pascual Colás, i també un dels veïns del barri que, ja fa dècades, va plantar un ficus en aquest emblemàtic parc de la ciutat.

«El que volem és transmetre a les noves generacions l’estima pels arbres i, alhora, que toquen la terra, perquè molts d’aquests xiquets mai han tocat aquesta terra i es mostren il·lusionats en fer-ho», diu el regidor Ventura Chalmeta.

D’altra banda, i a més de treballadors de les empreses encarregades del manteniment de les zones verdes de Vila-real, també han pres part en aquesta edició de la Setmana de l’Arbre de 2023 els alumnes-treballadors del mòdul de jardineria del taller d’ocupació que es desenvolupa en l’actualitat que, a més a més, van repartir clauers realitzats en fusta i decorats per ells mateixos.

Per a dur a terme aquestes activitats, la Regidoria d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient ha comptat amb la col·laboració dels equips directius dels centres educatius vila-realencs, així com també dels tutors de les classes.