Síguenos en redes sociales:

Troballa ambiental

Confirmen la presència de llúdries en poblacions de la conca del riu Túria

La Fundació Aigües de València, Limne i Conselleria col·laboren

Confirmen la presència de llúdries en poblacions de la conca del riu Túria

Fa a penes un any la Fundació Aigües de València llançava un projecte, junt amb la Fundació Limne i la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, centrat en una de les espècies bandera de la fauna espanyola: la llúdria paleàrtica. El projecte pretenia unir esforços per a dur a terme estudis de la situació actual de l’espècie a la Comunitat Valenciana.

Després d’aquest primer any s’ha produït una important expansió en el nord de la província d’Alacant, colonitzant la pràctica totalitat del Serpis, d’on no es tenien dades des dels anys seixanta, confirmant la bona salut de l’espècie en la Comunitat.

Però la dada més sorprenent la trobem a les portes del cap i casal, a l’haver confirmat la presència de rastres d’aquest mamífer en les localitats veïnes de Paterna i Quart de Poblet. L’expansió per la totalitat de la conca del riu Túria pareix ja un fet, a l’arribar fins a l’assut del Repartiment, el punt en què el Túria sol quedar ja sense cabal.

seriosament EN perill / Si bé la distribució territorial de la llúdria havia sigut històricament àmplia, durant la segona mitat del segle XX va començar a mostrar una dràstica disminució degut a la contaminació, la destrucció de l’hàbitat, la sobreexplotació de recursos, el descens en el volum de preses, l’aïllament poblacional o la caça. En les últimes dècades però hi ha una recuperació significativa.

Pulsa para ver más contenido para ti