Síguenos en redes sociales:

GRUP D’INTERVENCIÓ EN ALTURA

Especialistes ambientals per a protegir les altures

Emergència Climàtica reforça la formació d’agents mediambientals en treballs en altura per a la conservació de la naturalesa en la Comunitat

Especialistes ambientals per a protegir les altures

Reforçar la formació de treballs en altura per a la conservació de la naturalesa. Aqueix és un dels objectius que s’ha marcat la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a ampliar els coneixements i eines dels agents mediambientals a través d’un curs que s’ha desenvolupat durant els mesos d’octubre i novembre en el municipi de Valsaín (Segòvia).

Aquesta iniciativa ha citat a especialistes en treball d’altura de tota Espanya perquè consolidaren el seu coneixement de la legislació vigent sobre aquest tema i de les tècniques bàsiques de treballs en altura (parets de roca, arbres, estructures) amb corda. Per a això, es van donar a conéixer, per a posar-ho després tot en pràctica, els diferents sistemes de construcció artificial de nius per a les diferents aus en arbres i penyes, així com el maneig d’aquesta mena d’animals.

Així mateix, es va dur a terme un mòdul d’auto-rescat orientat a solucionar emergències, primers auxilis i sistemes de recuperació de companys ferits per alguna eventualitat.

Protecció i conservació

La Conselleria compta, des de 2015, amb el Grup d’Intervenció a Altura (GIA), compost per agents mediambientals amb formació especialitzada, que han realitzat més de 200 intervencions de protecció i conservació del medi natural, entre les quals es destaca el programa d’estudi de malalties i anellament d’àguila-astor cuabarrada, eliminació d’espècies exòtiques invasores en espais naturals protegits, reconstrucció de nius d’espècies amenaçades, cens i sembra de Silene hifacensis, una espècie de flora en perill d’extinció.

Pulsa para ver más contenido para ti