A la partida Patos

Castelló impulsa les primeres regularitzacions de vivendes a Marjaleria

L’Ajuntament sotmet de nou a consulta un pla de reforma interior per a 77 habitatges

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, i l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en roda de premsa (arxiu).

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, i l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en roda de premsa (arxiu). / MEDITERRÁNEO

C. González

L'Ajuntament de Castelló impulsa les primeres regularitzacions de vivendes a la Marjaleria al sotmetre a consulta pública el pla de reforma interior PRI-M-57 i, en concret, la memòria dels aspectes paisatgístics previs a l’estudi d’integració que afecta una superfície total de 74.608 metres quadrats, amb 87 parcel·les i 77 habitatges, de la partida Patos, entre l’avinguda de la Mar i Germans Bou.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va explicar aquest divendres que aquesta consulta pública dels aspectes paisatgístics «és un nou pas en la tramitació del primer pla de reforma interior de la Marjaleria impulsat després de la recent aprovació del nou pla general de la ciutat». Una estratègia urbanística sobre la qual Marco va defensar que «té com a objectiu preservar els valors ambientals de la marjal i obri la possibilitat a la regularització dels habitatges existents, sempre que es complisquen els requisits legals, a través dels plans de reforma interior i de minimització d’impacte».

Durant 20 dies

La nova consulta pública dels aspectes paisatgístics és la segona després de la que es va realitzar sobre la memòria al desembre del 2022. Es podrà dur a terme en els pròxims 20 dies naturals i es completa amb un qüestionari en el qual es poden formular les observacions en matèria de paisatge. 

Tant la memòria com el qüestionari es troben accessibles a través de l’apartat de participació pública de la pàgina web del pla general (www.plageneralcastello.es) i dels enllaços disponibles en la web de l’Ajuntament i en la dedicada a la Marjaleria (solucionsreals.es/marjaleria). 

Taller explicatiu

A banda, es farà una sessió explicativa-taller de paisatge oberta al públic el pròxim 23 de febrer a les 18.00 hores en el Casal Jove del Grau. El regidor d’Urbanisme, José Luis López, va apuntar que «a partir dels resultats que s’obtinguen, s’elaborarà l’estudi d’integració paisatgística que acompanyarà al pla de reforma interior, proposant solucions que preserven i posen en valor el paisatge de la marjal de Castelló».

En concret, aquest primer pla abordarà l’ordenació i urbanització d’un àmbit de sòl urbà de baixa densitat, amb habitatge consolidat, dotant-lo de vials i serveis urbanístics adequats. H