Compromís denuncia les amenaces patides en la retirada de la creu del Ribalta

Garcia lamenta "el silenci i la connivència de la dreta amb els ultres nazis i les seues agressions verbals"

Tensión en la llegada de los políticos de Compromís que han querido ver la retirada de la cruz.

Tensión en la llegada de los políticos de Compromís que han querido ver la retirada de la cruz. / ANDREU ESTEBAN

F. Aznar

Representants de Compromís per Castelló han presentat aquest matí davant la Policia Nacional una denúncia a causa de les amenaces, insults i calumnies que van patir el 4 de gener en l’inici de la retirada de la creu del Ribalta, "en compliment de la Llei de Memòria Històrica i per a la recuperació del parc original que serà un espai verd per gaudir totes i tots els veïns", segons apunten desde la formació política.

"Malauradament, aquest dia es va veure entelat pels insults i amenaces protagonitzats pels ultres d'extrema dreta, tan greus com "al paredón", "os pasaremos por encima como en el 36" o "poco se fusila". Mentrestant, la dreta i l'extrema dreta institucional, lluny de denunciar aquests fets, es manifestava en connivència amb els ultres i les seues agressions verbals", afirmen els de Compromís.

El portaveu del partit polític, Ignasi Garcia, explica que "aquests actes no poden quedar impunes i confiem en la investigació policial. Permetre estes accions obri la porta al qüestionament de les institucions i fiquen en perill la democràcia” i "són el calador per tal que després es produïsquen intents de cops d'estat com els de fa 2 anys als EUA o la setmana passada a Brasil", defensa.

Garcia ha afegit que "quan els representants fan discursos d'odi, encoratgen a grups com els que van acudir a la retirada del monument als caiguts per a actuar al carrer", en referència als insults i amenaces que van adreçar als càrrecs públics. En aquest sentit, ha lamentat que els dirigents municipals "no hagen condemnat els fets per imperatiu democràtic" i no hagen manifestat la seua repulsa a les amenaces i les agressions verbals rebudes per altres companys de la corporació. En la mateixa línia, afegeix que "és una elecció senzilla, o la democràcia o l'odi”.

Suscríbete para seguir leyendo