Aposta per la piscina municipal coberta

En els últims dos anys hem destinat més de 72.000 euros a fer millores en les instal·lacions

Tania Baños

Tania Baños

Cada mes d’agost aprofitem la parada tècnica de la piscina municipal coberta per a realitzar obres de millora i manteniment. L’any passat vam destinar 40.000 euros i enguany 32.000 euros, dins d’un pla d’inversions a desenvolupar en diverses anualitats. L’objectiu principal és que les instal·lacions, que ja tenen més de vint anys, estiguen en les condicions òptimes i que els usuaris i les usuàries reben un servei digne i de qualitat.

A l’hora d’escometre les actuacions d’enguany hem tingut en compte l’opinió de les persones que utilitzen habitualment la piscina municipal.em atés peticions com el canvi de les rajoles de les zones de sòl que no eren antilliscants. També la d’instal·lar ruixadors flexibles per a una millor higiene en la zona de dutxes femenines i posar dutxes segregades en el vestuari masculí per a garantir el dret a la intimitat, sobretot quan accedeixen menors.

Les obres que s’estan realitzant este mes d’agost són importants, en quant s’estan renovant integralment els espais de dutxes tant dels vestuaris de dones com d’homes. Això inclou el canvi de les canonades per a evitar obstruccions, del sòl i de l’enrajolat. En definitiva, estes zones seran totalment noves, ja que som conscients que necessitaven una intervenció completa. També s’estan renovant els banys adaptats i en el vestuari masculí s’estan substituint els quatre urinaris i les canalitzacions de les aigües residuals.

A més a més s’està reparant l’aire condicionat, que s’ha demorat per la falta de subministrament de peces de recanvi. I s’està reformant la recepció per a fer-la més funcional i que el personal puga oferir una millor atenció als usuaris i usuàries. En la piscina xicoteta s’està instal·lant una escala accessible i s’està polimentant i lacant la fusta de la zona lateral de la piscina gran. A més s’ha netejat i esbrossat el jardí exterior, perquè esta zona lluïsca una imatge agradable.

Millores a la piscina

En els últims dos anys hem destinat més de 72.000 euros a fer millores en la piscina municipal coberta, ja que l’any passat vam reparar les platges i el got de la piscina gran i vam canviar la vàlvula, els embornals i la instal·lació elèctrica. Cal ser conscients que moltes d’estes actuacions no es veuen però són imprescindibles perquè l’activitat de la piscina es puga realitzar amb normalitat i seguretat.

Em sembla curiós que en els últims dies de juliol el PP isquera a demanar estes millores, quan sap molt bé que sempre es fan en agost per a no interferir en l’activitat habitual de la piscina. O no tenen ni idea de gestió o tracten de confondre a la gent, perquè quan van demanar estes obres ja sabien que s’anaven a fer en estes setmanes. Mentre governaven no tenien el mateix interés en tindre cura d’esta infraestructura, perquè van col·locar al sostre unes plaques fotovoltaiques obsoletes que mai han funcionat.

Des de l’Ajuntament anem a fer un estudi per a adaptar la piscina municipal coberta a les energies renovables per a ser més eficients i assumir l’augment dels costos de manteniment i subministraments. I dins de les mesures a implantar està la instal·lació de plaques solars que sí que funcionen, perquè per a este equip de govern els diners públics, de tots els vallers i valleres, són sagrats i no ens agrada malbaratar-los, com sí que feia el PP.

Persones usuàries

La nostra aposta per la piscina municipal coberta és inqüestionable. El servei compta amb més de 2.500 persones usuàries actives, al costat de l’ús que fan els clubs. Ofereix cursos de natació per a totes les edats i nivells i tota mena d’activitats aquàtiques. I ho fa amb uns preus molt ajustats, que no es corresponen amb tot el cost que suposa per a l’Ajuntament prestar-los. Les piscines tenen uns costos de manteniment molt alts i bona part els assumim amb diners públics. Un esforç que realitzem perquè realment creem en els beneficis de l’esport.

Durant este mes d’agost acabarem estes obres i en setembre reobrirem les portes de la piscina municipal coberta presentant la seua programació per al nou curs. Vos anime a conéixer l’oferta de la qual disposem i a gaudir d’unes instal·lacions i activitats que són referència a la nostra comarca.em d’estar orgullosos d’una infraestructura com esta, la qual continuarem millorant dins del nostre pla d’inversions plurianuals.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó

Suscríbete para seguir leyendo