LA RUEDA

DANA en Vila-real: Festes i aparcament de camions

Maria Fajardo

Maria Fajardo

Hem començat les Festes de La Mare de Déu de Gràcia, però amb un inici passat per aigua per l’arribada d’una DANA. La resiliència demostrada pels vila-realencs és indiscutible; penyes, Comissió i Junta s’han adaptat a les circumstàncies i hem pogut gaudir de la festa.

En l’últim Ple, vam preguntar sobre les mesures que l’Ajuntament prendria donat el pronòstic, i ens van assegurar que tot estava llest. No obstant això, de nou, la vulnerabilitat de la nostra ciutat davant de les fortes pluges ens ha deixat amb imatges d’accessos bloquejats i clavegueres que no podien gestionar tal quantitat d’aigua. A més, el canvi climàtic està augmentant la freqüència i la intensitat d’aquests episodis, i ens adonem de la urgència de prendre mesures en l’adaptació i mitigació d’aquests fenòmens, com la creació d’un pla de col·lectors en certes zones que repetidament són les més afectades.

Parcel·la provisional

En aquesta línia, hem rebut la queixa dels transportistes de Vila-real, qui, després de molt de temps sol·licitant un aparcament adequat per als seus camions, a les portes de les eleccions de maig van rebre les claus per instal·lar-se en una parcel·la provisional. No obstant això, quan van arribar les intenses pluges, va quedar clar que l’espai que se’ls havia proporcionat no estava preparat per a episodis com aquest, i que fer les coses apressadament no condueix a res.

L’aparcament es va inundar greument, i això, sumat a la manca de manteniment tant previ com actual del lloc, ha deixat els transportistes amb un espai inadequat per garantir la conservació de la seua eina de treball, els camions. L’aparcament no compta amb les tanques adequades, la manca de mecanització en la porta d’accés i ara té, a més, una superfície deteriorada que podria haver estat elegible per a rebre ajuda de la Conselleria, però que es va deixar perdre, com moltes altres.

Esperem que l’edil de Serveis Públics, que ha mostrat la seua bona voluntat, actue ràpidament, ja que aquesta ha estat una promesa arrossegada durant massa anys.

Portaveu de Compromís Vila-real

Suscríbete para seguir leyendo