LA RÚBRICA

Partit Popular: el rellotge retrocedeix

Ruth Sanz

Ruth Sanz

Gürtel, Púnica, Taula, Cooperació, Ciegsa o Fitur són els noms d’uns pocs casos de corrupció amb segell del PP que han sacsejat i saquejat la Comunitat Valenciana durant anys i que ens han deixat una factura de 12.000 milions d’euros cremats com les falles. Veient aquesta xifra tan esfereïdora no és possible no pensar com viuríem hui en dia si s’hagueren invertit allà on toca.

El 2015 va suposar una entrada d’aire fresc a la Generalitat valenciana. L’entrada de la decència i l’ètica a Palau de la mà de Ximo Puig. És així com des del PSPV vam posar mans a l’obra per a desfer-nos de l’amarga llosa de corrupció que tant ha malmés la reputació dels valencians, als quals se’ns coneixia com a corruptes, i per a recuperar fins a l’últim cèntim d’euro robat per l’únic partit condemnat a Europa per organització criminal.

En els vuit anys de Ximo Puig com a president hem anat reconstruint les institucions que havien quedat desfetes per l’ombra de la corrupció i hem recuperat, a pesar de les traves, milions d’euros esfumats de les arques públiques gràcies a l’oficina destinada únicament a aquest propòsit. Però, l’esperança de retornar al poble el que és seu s’ha vist truncada amb el retorn del neozaplanisme al Consell.

Cicatrius profundes

Ara, amb el PP de nou al poder, el rellotge torna a retrocedir. El govern de Carlos Mazón ha pres la decisió tan vergonyosa com inadmissible de suprimir l’organisme autònom que havia de perseguir els corruptes i recuperar els diners malversats. És innegable que la corrupció ha deixat cicatrius profundes dins del PP i de la Comunitat i és intolerable que Mazón, qui ara intenta vendre’s com la imatge d’un nou PP, empare la corrupció i renuncie a recuperar el que ens van furtar per a tapar tot el mal que el seu partit ha fet a la nostra comunitat.

El govern del PP ha sigut el més car de la història pel preu pagat per la societat valenciana per la corrupció institucionalitzada i descontrolada d’anys enrere. Des del PSPV serem mur de contenció contra aquesta regressió i farem tot el possible perquè les males arts no tornen a infestar les institucions.

Portaveu del PSPV de la província de Castelló i diputada provincial