ACTE COMMEMORATIU

El 768é aniversari de la Carta Pobla ompli els carrers de Moncofa

Cavallers, dames i moltes associacions desfilen i recorden la història d’aquesta fita

La commemoració del 768é aniversari de la Carta Pobla, un clàssic cada any, va traure al carrer a desenes de veïns.

La commemoració del 768é aniversari de la Carta Pobla, un clàssic cada any, va traure al carrer a desenes de veïns. / Miguel Ángel Sánchez

Els veïns de Moncofa han eixit aquest divendres al carrer per a celebrar el Dia del Municipi amb motiu del 768é aniversari de la Carta Pobla. Va ser un acte commemoratiu que, a més de nombroses associacions locals, va reunir també als cavallers de Guillem de Montcada o les dames i cavallers d’Uixó, que han fet un homenatge a l’estàtua de Jaume I, ubicada a la plaça del Pla.

Més d’un centenar de persones han participat en la cerimònia, encapçalada per l’alcalde, Wences Alós, i la reina de les festes, Jennifer Peña, i la dama Judit Llorens.

La cercavila, a la que van assistir diferents associacions, va animar els carrers.

La cercavila, a la que van assistir diferents associacions, va animar els carrers. / Miguel Ángel Sánchez

La cercavila ha començat al carrer Castelló i, a l’Ajuntament, Guillem de Montcada (que va ser representat pel jove Andrés Chicharro) va saludar a les autoritats. Durant la desfilada, el grup de danses Biniesma, l’agrupació de dolçaines i tabals i les interpretacions mores de la banda local van posar la nota musical fins a arribar al Pla.

Allí, les xiquetes Ainhoa Julià Breva, Lidón Olmo Cruz i Ángela Sánchez Cervera han repassat la història i els pobladors que va tindre Moncofa fins que Jaume I li va fer lliurament a Guillem de Montcada de la concessió de la Carta Pobla. Després del discurs de l’alcalde, ell i la reina han col·locat una corona de llorer a l’estàtua, mentre la banda de música entonava l’himne de Moncofa.