TASQUES DE RESTAURACIÓ FLUVIAL

La CHJ elimina les canyes d’un barranc de Càlig

Col·loquen una malla geotèxtil per a recuperar la flora autòctona

La CHJ ha retirat el canyar en el barranc de la Tossa i ha instal·lat una malla geotèxtil per a recuperar la flora local.

La CHJ ha retirat el canyar en el barranc de la Tossa i ha instal·lat una malla geotèxtil per a recuperar la flora local. / Mediterráneo

R. D. M.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ per les seues sigles en castellà) finalitza un paquet d’intervencions per a protegir la flora autòctona a Càlig. En concret, han executat els treballs al barranc de la Tossa amb l’eliminació de la vegetació exòtica invasora, sobretot de l’espècie Arundo Donax (el típic canyar) i han col·locat una cobertura geotèxtil per a dificultar el desenvolupament de l’espècie vegetal i aconseguir l’erradicació.

Han instal·lat aquesta malla en una superfície total de 6.800 m² i han actuat en la neteja de l’Arundo Donax en més d’1,3 quilòmetres en el barranc de la Tossa. La cobertura geotèxtil la retiraran en uns 18 mesos per a realitzar aleshores la plantació d’espècies autòctones.

L’alcaldessa, Ernestina Borràs, agraeix a la CHJ les tasques, ja que «és important treballar per a garantir la preservació de la flora autòctona, quelcom que també és fonamental per a la fauna».