LA RÚBRICA

La teua veu

Ignasi Garcia

Ignasi Garcia

La setmana passada els explicava en aquest espai com el vot de Tamara Falcó i el seu valen el mateix, salvant les distàncies que imposa la demarcació electoral provincial i la llei d’Hont. I com en les nostres comarques, i tal com ha informat el Mediterráneo, la tercera força que obtindrà diputat al Congrés, s’està lluitant entre l’extrema dreta ultra i Compromís-Sumar. En resum, vam parlar sobre el dret que exercim i ens dona l’oportunitat de dir la nostra alanar aquest diumenge a votar, faja calor o molta calor.

Coses que ens afecten en el dia a dia

Però crec que no vaig aprofundir prou en perquè és d’important votar a Compromís-Sumar, i en concret a Carlos Navarro al Congrés i a Elsa Vilalta al Senat, i el motiu no té res a veure amb el Falcon de la Moncloa o les mentides del Partit Popular i en especial del seu candidat, no, el motiu més important és que en Madrid, i en especial en el Gobierno de España i en el Congrés és decideixen moltes coses, massa de vegades, que ens afecten en el nostre dia a dia, a les nostres famílies, als nostres treballs, a les nostres empreses, infraestructures i drets individuals.

Estem parlant des de les ajudes a empreses, des de el sistema educatiu, des del finançament de les autonomies i per tant de la sanitat, la industria, la inclusió social i les polítiques feministes. L’administració de justícia, la hisenda, les pensions, el reglament de tràfic, la lluita contra el canvi climàtic o la regulació del matrimoni i els permisos de cures, i em deixe molts temes, l’estat ho regula tot, des de la despesa militar, els fitosanitaris per la industria agrària i els drets de les persones migrants.

I clar, la visió de la política pesquera no pot ser la mateixa d’algú de Badajoz, que d’algú de Castelló, al igual que la política lingüística no pot ser la mateixa d’algú de territoris d’una sola llengua que dels que tenim més d’una, i qui diu açò que sembla obvi, podria estar parlant de necessitats d’aigua o d’ajudes al taulell, la realitat de Castelló és una diferent a les altres, i per això cal que ens represente gent que porte la nostra veu al Congrés i no diputats que segueixen la disciplina de partit sempre, sense defensar els interessos de la gent i de les nostres comarques.

Concejal de Compromís en el Ajuntament de Castelló

Suscríbete para seguir leyendo