Podem Castelló posa en valor les fites socials i ecològiques

La formació morada organitza una trobada oberta de cara a les eleccions municipals de maig

Els assistents a la trobada oberta per a reforçar la formació morada en la seu de Castelló de la Plana.

Els assistents a la trobada oberta per a reforçar la formació morada en la seu de Castelló de la Plana. / MEDITERRÁNEO

R. D. M.

Podem Castelló ha organitzat aquest dissabte una trobada oberta per a reforçar el seu full de ruta polític de cara a les eleccions municipals de maig. L'acte s'ha emportat de manera conjunta, tot coincidint amb el nové aniversari de la creació de Podemos amb la resta de cercles de la Comunitat Valenciana. La trobada s'ha articulat sota el lema La teua Força Transforma. La formació morada ha posat en valor les fites socials i ecològiques reeixits per a millorar la vida de les classes populars i treballadores, “malgrat la pressió dels poderosos”.

La portaveu municipal i candidata habitada, Marisol Barceló, ha destacat l'aposta de la formació per impulsar un model de ciutat solidària humana i inclusiva, amb perspectiva de gènere, en el qual les persones siguen el centre de l'acció política. “Apostem pels barris, per la perifèria, pels segments de la població més precaritzats, que són els que més drets i serveis públics necessiten”, ha afirmat Barceló, que ha afegit el repte d'avançar cap a un desenvolupament de ciutat de proximitat, sostenible i socialment compromesa.

Mesures impulsades

La dirigent morada ha citat mesures impulsades pels governs de coalició a partir de la intervenció de Podemos, com l'increment del salari mínim interprofessional, el desenvolupament de l'ingrés mínim vital, l'escut social durant la pandèmia, la reforma laboral, la Llei Trans-LGTBI, l'inici de la primer Llei Estatal d'Habitatge, o la Llei de Protecció i Drets dels Animals.

La trobada ha comptat amb la intervenció de Pep Trullen, integrant de la candidatura municipal, i la projecció i debat del Camí del Sol, un documental que advoca per una transició energètica sostenible, justa i democràtica, que adverteix contra la instal·lació de macroplantes fotovoltaiques. Han sigut presents la diputada autonòmica, Irene Gómez, la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, així com representants de diferents entitats socials, ciutadanes i ecologistes de Castelló.