25 empreses 'top' del territori

Amazon busca perfils 5.0 a l’UJI de Castelló

Ciències programa la fira de firmes amb el sector tecnològic i químic al capdavant

L’ESTCE ‘ven’ el seu talent de grau i màster per millorar l’ocupació després de la carrera

La Fira d’Empreses de l’ESTCE celebrarà la seua quarta edició amb la col·laboració del Vicerrectorat d’Estudiantat.

La Fira d’Empreses de l’ESTCE celebrarà la seua quarta edició amb la col·laboració del Vicerrectorat d’Estudiantat. / Andreu Esteban

L’alumnat de grau i màster de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló té avui l’oportunitat de llaurar-se un futur a Amazon, Cuatroochenta, Torrecid, bp, UBE, Grupo Gimeno, Huhtamaki, Nayar Systems, Grupo La Plana, Altadia o NTT Data, i fins a 25 firmes top de la província, principalment dels sectors tecnològic, logístic i químic, que participen en la Fira d’Empreses a la caça i captura de perfils 5.0 procedents de qualsevol dels 13 graus i 14 màsters del centre.

Com a exemple, Amazon, el gegant de l’e-comerç arreu del món, busca «personal especialitzat d’Informàtica, Elèctrica, Intel·ligència Robòtica, Matemàtica Computacional, Videojocs, Eficiència Energètica o Disseny Industrial».

A la caça del talent

Un ampli ventall de personal que és el comú denominador de la recerca de les empreses que, com explica Ana Piquer, directora de l’Escola de Tecnologia i Ciències Experimentals de la UJI, «és el que s’anomena un 'win-win', on guanya tothom: les empreses del teixit productiu de Castelló, moltes d’elles referents en l’àmbit internacional en els seus sectors, que tenen talent d’última generació a l’abast que poden otear per a atraure’l; i l’estudiantat i la universitat, que milloren l’ocupació entre els seus egresats».

«L’empresa coneix al seu futur personal, i l’estudiantat les possibilitats laborals que se li obrin en acabar els seus estudis superiors», assenyala la degana de Ciències Experimentals.

I implementar la millora de l’empleabilitat és una de les màximes de la universitat, segons els seus responsables. «Ofereixes a l’alumnat de grau i màster una finestra directa al món laboral», explica a Mediterráneo Ana Piquer.

Alta demanda

A més, davant la xifra de matriculacions a Ciències a l’UJI, que es mantenen en els darrers 10 anys, baixant a penes un 0,3%, segons el darrer informe de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), aquest tipus de cita és un «alicient» perquè tots els que es plantegen optar per una titulación científica o tecnològica l’any que ve vegen en primera persona les possibilitats reals i variades d’alta ocupació.

«Els graus i màster més tecnològics estan altament demandats, donat que tenen molta eixida laboral ací i fora», diu.

Cadascuna de les empreses busca un perfil, però totes necessiten personal qualificat, acurat a les noves tecnologies i avançat en els coneixements de les seues especialitats.

Curriculums directes

En aquesta quarta edició de la fira, l’UJI ha habilitat una pàgina web on els interessats poden enviar directament a les 25 empreses que hi participen el seu currículum, interessant-se per futures col·laboracions, però serà avui quan es vegen cara a cara amb els caçatalents de cada firma.

La Jaume I aprofita també per a mostrar alguns dels seus projectes estrella de l’ESTCE, com els equips interdisciplinaris de l’Electric Racing Team, l’UJI-Hand que explora una nova mà biònica en materials reciclables i barats; y UJI-Motorsport, amb egresats que obrin camí a companys de la universitat.