DEL 6 AL 15 DE OCTUBRE

Programa de las fiestas de la Soledat en Nules: todos los actos

Exhibirán seis toros cerriles durante la semana grande

Traslado de la Soledat en las fiestas patronales de Nules.

Traslado de la Soledat en las fiestas patronales de Nules. / Mònica Mira

R. D. M.

Nules comenzará este fin de semana las fiestas patronales en honor a la la Mare de Déu de la Soledat. La celebración de los LXIX Jocs Florals Vila de Nules será el acto que inaugurará estas fiestas, que cuentan con un componente cultural muy importante.

En este sentido, habrá también otras actividades culturales previas como el Correllengua, que tendrá lugar este miércoles, o la presentación del libro Irreductibles. Una història de la llengua i la literatura dels valencians, organizadas por diferentes asociaciones locales.

No obstante, estos festejos cuentan también con diferentes jornadas dedicadas a los bous al carrer, de modo que la programación tiene un cartel taurino con seis toros, cinco de ellos patrocinados por el Ayuntamiento, y otro por la Penya el 7; además habrá tres tardes de exhibición de vacas, una de ellas patrocinada por la Penya Cultural Taurina, además de la ya tradicional Nit Taurina programada para el viernes 13.

Dimecres 4 d’octubre

18:00 hores. Al Convent, taller de cabuts. Impartit per la colla de Gegants i Cabuts de Nules. Acompanyades de la colla de dolçainers i tabals.

19:00 hores. Cercavila per la celebració del Correllengua, des del Convent fins la Plaça Major amb posterior lectura d’un manifest per la reivindicació de la llengua valenciana. Organitza Casal Popular de Nules, La Corretjola, ACPV i l’Ajuntament de Nules. En acabar, concert de Jorge Gumbau. Amb la participació d’Alfons Pérez “Malparlat” i repartiment de rotllets i mistela. Patrocina l’Ajuntament de Nules.

Dijous 5 d’octubre

10:00 hores. A la plaça Major, muntatge de cadafals.

19:00 hores. A la biblioteca municipal José Vicente Felip Monlleó, presentació del llibre “Irreductibles. Una història de llengua i la literatura dels valencians”, de Carles Fenollosa. Organitza La Corretjola.

Divendres 6 d’octubre

18:30 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, inauguració del mesón de la tapa.

20:30 hores. Al Teatre Alcázar, LXIX Jocs Florals Vila de Nules; hi actuarà com a mantenidora il•lustríssima Na Verònica Cantó Domènech, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Dissabte 7 d’octubre

11:00 hores. Davant del Local Multifuncional, parc infantil amb castells infables.

12:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa. 

12:00 hores. Volteig de campanes i disparada de carcasses a càrrec de Pirotècnia Peñarroja, en la vispera de la Mare de Déu de la Soledat.

13:00 hores. Bou per la Vila de la ramaderia Domínguez Camacho, amb número 23 i guarisme 9. Patrocinat per l’Ajuntament de Nules.

18:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

18:30 hores. Bou per la Vila de la ramaderia Juan Pedro Domecq. Amb número 88 i guarisme 8. Patrocinat per l’Ajuntament de Nules.

19:30 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, al mesón de la tapa, tardeo a càrrec de Chanela.

23:00 hores. Bou embolat de la ramaderia Araúz de Robles. Amb número 72 i guarisme 9. Seguidament, bou embolat lidiat al matí, de la ramaderia Domínguez Camacho, amb número 23. Patrocinat per l’Ajuntament de Nules.

00:30 hores. A l’antic recinte de festes (Camí la Mar), actuació de l’orquestra LA KINKI BAND. En acabar, a l’antic recinte de festes (Camí la Mar), discomòbil a càrrec de PMK.

Diumenge 8 d’octubre

08:00 hores. Despertà per anunciar Festa Major de la Mare de Déu de la Soledat. Dispara l’associació “Dimonis del Poll”.

11:00 hores. Trasllat de la Mare de Déu de la Soledat a l’església arxiprestal. A continuació, missa solemne a l’església de Sant Bartomeu i Sant Jaume; hi ocuparà la sagrada càtedra Manuel Agorreta. Cantada per la coral de Sant Bartomeu i amb assistència d’autoritats, de la Reina de la Vila i la seua cort d’honor.

12:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

18:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

18:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, tardeo remember. Patrocinat per la Quinta del 83 en celebració del seu 40 aniversari.

18:30 hores. Des del Convent, eixida per a realitzar l’ofrena de flors a la Mare de Déu de la Soledat; amb assistència d’autoritats, de la Reina de la Vila, de les dames de la Vila i de totes les persones que vulguen participar-hi.

20:00 hores. Solemne processó en honor a la Mare de Déu de la Soledat: amb assistència d’autoritats, de la Reina de la Vila, la seua cort d’honor i totes les persones que vulguen participar-hi. Amb posterior trasllat de la Mare de Déu de la Soledat a la seua capella. En ¬nalitzar, disparada de focs d’arti¬ci a càrrec de Pirotècnia Peñarroja.

23:30 hores. A l’Avinguda Marqués de Santa Cruz (al descampat dels jutjats), tribut als grups més rellevants de música en valencià a càrrec de Rodalia. En acabar, discomòbil a càrrec de DJ Nixon (L’Askampà Live Show) i DJ Chaler.

Dilluns 9 d’octubre

09:00 hores. A les instal•lacions Juan Abad, campionat de Pàdel per parelles Trofeu Mare de Déu de la Soledat.

12:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

12:00 hores. Eixida des de l’Ajuntament en processó cívica acompanyant a la Reial Senyera a l’avinguda de Jaume I, on es farà un acte d’homenatge a Jaume I, i posteriorment recreació històrica del 9 d’octubre. Amb la presència de la colla de Dolçainers i tabalers, la Banda Artística Nulense, la Coral Sant Bartomeu i l’Associació Veus de Cor CEAM Nules coral del CEAM. En acabar l’acte, mascletà manual a càrrec de la pirotècnia Europlà i amb la col•laboració dels Dimonis del Poll. 

17:00 hores. Al Carrer San Felip (darrere del restaurant Cafo’s), vesprada de DJS a càrrec de KIKE GB i Javi Quirós. Patrocinat per la penya L’Esgarró, La Perdició, L’A¬ció, L’Atreviment i Dexmadre.

18:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

19:00 hores. A la plaça Major, actuació de la Muixeranga d’Algemesí.

20:00 hores. Eixida des de la plaça Fra Nebot Asensi ¬ns a la plaça Major, espectacle pirotècnic de “correfoc” a càrrec de l’associació “Dimonis del Poll”. Acompanyats de la Colla de tabaleters i dolçainers.

22:00 hores. Al Teatre Alcázar, concert de piano de Serafín Zubiri; en homenatge a Nino Bravo per commemorar el 50 aniversari de la seua mort. Patrocina la Regidoria de Cultura.

Dimarts 10 d’octubre

11:00 hores. Visita de les autoritats, de la Reina de la Vila i la seua cort d’honor al Centre Respira i Alzheimer de Nules Fundació Salomé Moliner.

11:00 hores. Davant del Local Multifuncional, parc infantil Mixt-park.

12:00 hores. Missa d’ànimes a l’església arxiprestal de Sant Bartomeu i Sant Jaume amb assistència d’autoritats, de la Reina i dames de la Vila.

18:00 hores. Al Local Multifuncional, ball per a la gent major. 

18:30 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

18:00 hores. Exhibició de vaques de la Ramaderia Ponce. Patrocinades per l’Ajuntament de Nules. Al descans de les vaques, a la sala d’exposicions de la biblioteca municipal Jose Vicente Felip Monlleó, inauguració de l’exposició Pirograbados Taurinos Manuel Mingarro. Patrocinada per la Penya el 7. (L’exposició romandrà oberta des d’avui fins el divendres 13 en horari de 18 a 21h).

22:00 hores. A la Plaça Major, nit d’albaes a càrrec de Josep Aparicio “Apa”.

Dimecres 11 d’octubre

11:00 hores. Davant del Local Multifuncional, parc infantil jocs esportius.

12:00 hores. Missa i visita a la residència Verge de la Soledat. Amb l’assistència d’autoritats, Reina de la Vila i Cort d’Honor.

18:00 hores. Al Local Multifuncional, jocs de taula per a la gent major.

18:30 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

18:00 hores. Exhibició de vaques de la Ramaderia José Luis Cuartero. Patrocinades per la Penya Cultural Taurina.

19:45 hores. A la Capella de la Mare de Déu, serenata a càrrec de la Coral de Sant Bartomeu.

21:00 hores. Nit de la torrà (davant de cada casal). Prèvia inscripció a l’Ajuntament. La llenya es podrà recollir dimecres 4, dijous 5 i divendres 6 d’octubre a l’almacen municipal (C/Molí) en horari de 8:00h. a 15:00h.

23:00 hores. A la Plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa, actuació a càrrec de The Mast.

00:00 hores. Des de Guateque (Avda. Castelló, 41), sessió especial penyistes de La Soledat a càrrec de KIKE GB i Javi Quirós.

01:00 hores. Al Carrer Santa Teresa, discomòbil a càrrec de: DJ Miguel Ángel Pérez i DJ Sáez.

Dijous 12 d’octubre

10:50 hores. A la Plaça Major, formació de la Guàrdia Civil, en honor al Dia de la Hispanitat.

11:00 hores. A l’esglèsia Arxiprestal, missa solemne en honor a la Mare de Déu del Pilar. Patrona de la Guàrdia Civil.

12:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

12:30 hores. Al Carrer Marco Antonio Ortí, DIA DE PAELLES (l’Ajuntament repartirà la llenya en la zona de cuinat el mateix dia de les paelles). Prèvia inscripció.

12:30 hores. La XARANGA EN AMBAR recorrerà el recinte de paelles.

16:30 hores. Actuació ORQUESTRA PLATINO. 

19:30 hores. Discomòbil a càrrec de DJ RUBÉN NIETO.

Divendres 13 d’octubre

18:00 hores. Exhibició de vaques de la Ramaderia Germán Vidal. Patrocinades per l’Ajuntament de Nules.

18:00 hores. Al Local Multifuncional, ball per a la gent major.

18:30 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

19:30 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa, tardeo a càrrec de Taranto.

23:00 hores. NIT TAURINA. Entrada de bous de la ramaderia Hermanos Belles. A continuació, bou embolat. Al ¬nalitzar, vaques enfundades de la ramaderia Hermanos Belles. Dinamització a la Plaça Major de la Xaranga en Ambar.

02:00 hores. A les pistes esportives C/Alqueries, discomòbil a càrrec de: DJ Miguel Aparisi i Miguel Ángel Pérez

Dissabte 14 d’octubre

11:30 hores. A la Plaça Major entrada de bous infantil (carretons).

12:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

12:30 hores. Al saló d’actes de la Caixa Rural, presentació de l’inici de campanya “Apadrina un tub” de l’orge de Nules.

18:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa.

18:30 hores. Bou per la Vila de la ramaderia Jose Escolar Gil amb número 40 i guarisme 8. Patrocinat per la Penya el 7.

19:00 hores. Des de Guateque (Avda. Castelló, 41), sessió retrospective dels 90 i 2000 a càrrec de DJ Ximo Feliz, DJ JL Martín i Dj Marck.

19:30 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa, tardeo a càrrec de Los Secuaces.

23:00 hores. Bou embolat de la ramaderia Monteviejo amb número 44 i guarisme 8. Patrocinat per l’Ajuntament de Nules.

00:00 hores. Al Carrer Santa Natàlia, ball a càrrec del Duo Fantasia. Patrocinat per la penya el 7.

01:00 hores. Al Carrer Colón (davant de l’estació de tren), discomòbil a càrrec de: DJ Calu i KIKE GB

Diumenge 15 d’octubre

12:00 hores. Bou per la Vila de la ramaderia Domínguez Camacho amb número 60.

12:00 hores. A la plaça Fra Nebot Asensi, mesón de la tapa. 

14:00 hores. Al Local Multifuncional, dinar per a la Gent Major. Prèvia inscripció en l’Ajuntament. A continuació, actuació de La Titana.

19:00 hores. Al Carrer Santa Natàlia (a l’altura del col•legi Cervantes), actuació musical infantil i familiar “Ogro El Musical”, tribut a la pel•lícula de SHREK. Una aventura plena de valors, sorpreses i moltes rises.

Dilluns 16 d’octubre

10:00 hores. A la Plaça Major, desmuntatge de cadafals.