Síguenos en redes sociales:

ENCLAVAMENTS NATURALS

‘Almenara Explora’ invita al turisme mediambiental

El programa inclou set rutes per paratges del municipi i les proximitats

‘Almenara Explora’ invita al turisme mediambientalM. À. S.

La Regidoria de Turisme d’Almenara inicia l’11 de juliol la programació de la iniciativa Almenara Explora, una renovada aposta que pretén donar a conéixer els paratges i enclavaments naturals del municipi i les seues proximitats, d’una manera saludable i concorde amb el medi ambient. 

La proposta inclou set rutes gratuïtes, que es duran a terme fins al 8 d’agost. Els interesats en participar podran inscriure’s previament en l’Oficina de Turisme del Molí d’Arròs d’Almenara, fins al dia anterior a la celebració. A més, se’ls recomana portar calçat còmode, aigua, protecció solar i repel·lent de mosquits.

Primera eixida

El programa va començar amb la ruta titulada Font de Quart, font de vida, i el destí de la mateixa va ser l’emblemàtica font del municipi veí, i el paratge natural que l’envolta a aquest brollador que proveeix a Almenara.

Programació

La segona ruta, anomenada Descobrim la Muntanya Blanca, tindrà lloc l’11 de juliol. L’eixida serà a les 19.00 hores des de l’Estació de Renfe. La ruta durarà dos hores aproximadament i la dificultat serà mitjana. El tercer recorregut, Terres de conquesta. La Muntanya del Cid, està previst per al dilluns 18 de juliol, amb eixida a les 19.00 hores des de l’estació de Renfe. En aquest cas, la dificultat té qualificació alta i la duració aproximada serà de dos hores.

'Ciclobirding'

Una de les principals novetats incloses en el programa és la ruta ciclobirdingper a observar els ocells de l’entorn d’Els Estanys i marjal amb bicicleta. La cita tindrà lloc el 22 de juliol i l’eixida serà a les 9.00 hores des d’Els Estanys d’Almenara.

Posteriorment, el 25 de juliol arribarà la Ascenció al Castell d’Almenara, que partirà des de la plaça de la Constitució, a les 19.00 hores, amb una qualificació de dificultat alta i una duració de dos hores.

D’altra banda, l’1 d’agost s’haprogramat la ruta anomenada La marjal, cultius tradicionals, de dificultat alta i que partirà a les 19.00 hores des de l’Oficina de Turisme. L’última ruta gratuita prevista, Paissatge agrari i aljub del poalet tindrà lloc el 8 d’agost, a les 19.00 hores. La eixida es realitzarà des del poliesportiu municipalés i està considerada de dificultat baixa.

Aquells que vulguen participar en les rutes poden obtindre més informació en els telèfons 96 262 33 45 o bé al 96 262 31 00 i el correu turisme@almenara.es

Pulsa para ver más contenido para ti