A FONDO

L’única alternativa es diu PSPV

Nou mesos després d’haver perdut la Generalitat tenim un lideratge que ens portarà al Consell

Samuel Falomir

Samuel Falomir

El passat 23 de maig, la ciutadania, de manera lliure i legitima, va decidir que el PSPV fora l’oposició en molts municipis, així com en la Diputació de Castelló i en la Generalitat Valenciana. Ens van donar el mandat clar de dur a terme una oposició ferma i contundent als governs de les dretes i construir una alternativa. Des del diàleg, l’escolta activa amb la societat i l’aportació de projectes perquè no es deixaren de costat els avanços aconseguits en els darrers anys amb els governs socialistes.

Des del grup socialista a la Diputació portem nou mesos d’intensa activitat on ens hem reunit amb els sectors empresarials, sindicals i socials de la província de Castelló. Atenent a tots els col·lectius, mostrant el nostre suport als treballadors i treballadores i escoltant les reivindicacions de sectors clau com la ceràmica, el camp, la pesca o la cultura. Sempre des d’eixa lleialtat institucional que el PP no va mostrar durant el seu pas per l’oposició, alçant la veu per defensar Castelló davant els atacs d’una part extremista i sectària de la societat que ocupa càrrecs a les institucions valencianes. En eixa línia, el pròxim 1 de març tindrem un nou ple al Palau de les Aules on defensarem diferents mocions per a reforçar el compromís del PSPV amb els drets i les llibertats.

Com saben, en la història del País Valencià no hi ha hagut un escriptor més important que Vicent Andrés Estellés. Venerat i estimat pels seus versos, però, per damunt de tot, per la seua defensa del poble valencià, de la nostra llengua i cultura. Un home que aquest 2024 compliria cent anys des del seu naixement a Burjassot. Per això, defensarem com a iniciativa una moció per nomenar aquest com l’any Vicent Andrés Estellés, per impulsar i difondre encara més el coneixement i l’estudi d’una figura incomparable que va defensar l’orgull dels valencians durant la repressió franquista fins a la transició a la democràcia.

Sabent, com deia el poeta, que no s’és res si no s’és poble, reclamarem a la Generalitat la celebració d’aquesta fita i instarem al govern provincial a organitzar, durant aquest any, activitats que commemoren la seua vida i obra.

A més a més, serà un ple on obrirem un nou més que vindrà marcat per la celebració i reivindicació del 8M, Dia Internacional de la Dona. Com cada any, ens sumarem a aquesta commemoració per a reafirmar el nostre suport a la lluita feminista i reclamar més polítiques públiques que garantisquen la igualtat entre homes i dones. Eixa és la nostra alternativa, defensar els drets que l’extrema dreta, des dels governs, intenta minvar. Perquè no serem una societat plenament democràtica i lliure si no posem fi a la discriminació que existeix cap a les dones. No podem viure amb la meitat de la població reprimida i amb un constant degoteig d’assassinats masclistes.

Així, març és el mes d’alçar la veu durant la celebració d’aquesta data, per a reivindicar, com no tots els avanços aconseguits de la mà del PSOE al govern d’Espanya. Però no hem d’oblidar que la igualtat s’ha de defensar cada dia de l’any.

Cuites internes

Però no vull deixar passar l’ocasió per a dirigir-me a tots eixos que estaven desitjant que en el PSPV ens entretinguérem en cuites internes per a no visibilitzar que som l’únic partit amb capacitat per a governar pensant en tot i totes, governar per a les persones. En el Partit Popular es pensaven que estaríem anys per a crear una alternativa. Doncs ja la tenim i en 2027 tindrem a la primera presidenta de la Generalitat, Diana Morant.

Nou mesos després d’haver perdut la Generalitat tornem a estar en peu i amb un lideratge que ens portarà al Consell. Hem sigut capaços de fer una ampla reflexió sobre com volíem encarar aquesta legislatura, des de la unitat, des de la generositat i l’aportació d’idees. Estem llestos per al futur.

Alcalde de l’Alcora i secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló